Mladi bralci letos usvojili kar 850 predšolskih bralnih značk

Objavljeno dne Pon, 10. 06. 2024 - 11:28

Prejšnji teden je Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje pripravila kar 5 prireditev za mlade bralce iz Vrtca Velenje in Vrtca Šoštanj, ki so usvojili predšolsko bralno značko. Da je branje knjig zabavno in poučno,  je v minulem vrtčevskem letu spoznalo kar 850 predšolskih otrok iz MO Velenje, občine Šoštanj in občine Šmartno ob Paki, ki so letos usvojili bralno priznanje ali Ostržka. Nekateri predšolski otroci berejo že sami, drugim pomagajo starši, bratci, sestrice in drugi odrasli. Zelo veliko truda pri usvajanju predšolske bralne značke pa v projekt vložijo strokovne delavke in delavci v vrtcih, saj se o prebranih knjigah pogovarjajo, rišejo in ustvarjajo … Letos je pri usvajanju bralne značke sodelovalo kar 85 mentorjev in mentoric iz vseh treh vrtcev v Šaleški dolini.

Za vse dobitnike Ostržkov in bralnih priznanj iz Vrtca Velenje smo v torek in sredo pripravili kar tri prireditve v velenjskem Domu kulture. Tisti, ki gredo jeseni v šolo, so usvojili kar 363 Ostržkov, tisti, ki še eno leto ostanejo v vrtcu pa 250 bralnih priznanj.

Za mlade bralce iz Vrtca Šoštanj smo včeraj dopoldne  v šoštanjskem Kulturnem domu pripravili dve prireditvi. Letos imajo kar 87 dobitnikov bralnih priznanj in prav toliko dobitnikov Ostržkov.

Na vseh prireditvah so otroci najprej uživali v igrano lutkovni predstavi Zajčkov zvonček v izvedbi priznanega gledališča KU-KUC. Predstava je bila zelo zabavna, hkrati pa tudi poučna. Potem smo vsem mladim bralcem čestitali na odru in jim podelili priznanja ali Ostržke. Zahvalili smo se tudi mentoricam in mentorjem.

V torek nas čaka še zadnja prireditev za mlade bralce iz Vrtca Sonček v Šmartnem ob Paki, kjer imajo letos 32 dobitnikov Ostržkov in 31. dobitnikov bralnih priznanj. Izvedli jo bomo v dvorani Marof v Mladinskem centru Šmartno ob Paki.

Na MZPM Velenje smo zelo veseli, ker število bralcev v vrtcih, ki usvojijo bralno značko, iz leta v leto raste. Sploh, ker mladi bralci že zgodaj spoznajo, kako dobra družba so knjige, zato večina bere tudi, ko odraščajo.

Datoteke
PBZ8.11 MB
PBZ8.04 MB
PBZ6.53 MB
PBZ12.11 MB
PBZ4.75 MB
PBZ17.18 MB
PBZ16.49 MB
PBZ13.29 MB
PBZ12.92 MB

Pomagajo nam