Šola za starše

Objavljeno dne Čet, 10. 02. 2022 - 11:17

TEMA: Razumevanje in zdravljenje otroških travm

Predavateljica: Sara Jerebic, specialistka zakonske in družinske terapije, doktorica znanosti s področja Zakonske in družinske terapije

Otroci se zaradi različnih travmatičnih dogodkov pogosto znajdejo v stiski, ki jo ne zmorejo ali ne znajo ubesediti. Začnejo se počutiti slabo, to pa se lahko kaže v različnih čustvenih, vedenjskih in nepojasnjenih zdravstvenih težavah. Ker sami niso zmožni regulirati vznemirjenja v avtonomnem živčnem sistemu, potrebujejo pomoč odraslih. Da bi lahko razumeli in pomagali otrokom, se bomo posvetili dogajanju v otroških možganih, posledicam in iskanju načinov pravilnega pristopa glede na otrokovo razvojno stopnjo. Pridobljeno znanje bo lahko v pomoč staršem in strokovnjakom pri njihovem poklicnem delu.

Sara Jerebic je specialistka zakonske in družinske terapije in doktorica znanosti s področja Zakonske in družinske terapije. Klinično delo s posamezniki, pari, otroki in družinami izvaja na Družinskem inštitutu Bližina v Celju (www.blizina.si). Od leta 2006  je soustanoviteljica in strokovna direktorica inštituta . Svoje klinično in raziskovalno delo usmerja v partnerske odnose, relacijske travme in zasvojenosti. Zasnovala je edinstveni program terapevtske obravnave otrok in mladostnikov, kjer preko raziskovanja govorice telesa razvijajo samozavedanje in krepijo samopodobo. V soavtorstvu je izdala knjigo Bližina osrečuje (2017), namenjeno zakoncem, staršem in mladostnikom oz. vsem, ki jih zanimajo odnosi. Je urednica znanstvene monografije Nasilje: od razumevanja vzrokov k iskanju rešitev (2021). 

Predavanje bo potekalo preko aplikacije ZOOM. Za sodelovanje na predavanju prosimo za prijavo na mzpm.velenje@vilarozle.si, do ponedeljka, 21. januarja 2022, do 13. ure. Na dan predavanja vam pošljemo povezavo na vašo e-pošto.

Vabilo
Vabilo

Pomagajo nam