Zdravstveno letovanje 2021

Objavljeno dne Pon, 03. 05. 2021 - 11:18

Zdravstveno letovanje otrok ob morju 2021

Na MZPM Velenje v letu 2021 načrtujemo izvedbo poletnih počitniških zdravstvenih letovanj ob morju. Želimo si, da čim več otrokom, ki so bili v lanskem letu in začetku letošnjega leta večkrat hospitalizirani ali pogosteje bolni, omogočimo, da se udeležijo zdravstvenega letovanja in tudi na takšen način okrepijo svoje zdravje. Zato smo se tudi v tem letu prijavili na javni razpis Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in bili izbrani za izvajalca zdravstvenih letovanj.

Letos smo predvsem zato, da bomo lažje izpeljali letovanja, zamenjali dolgoletni lokaciji letovanj. Otroci in mladostniki s potrjenim zdravstvenim predlogom, ki ga bo izdal otrokov izbrani zdravnik, bodo letos poleti v prvi izmeni lahko letovali na slovenski obali, v Mladinskem letovišču v Pacugu, od 14. 7. do 24. 7. 2021.

Drugo izmeno bomo pripravili od 12. do 22. avgusta 2021 v Poreču, tokrat v Mladinskem letovišču v Špadičih, ki leži na obali in nam zagotavlja možnost upoštevanja vseh varstvenih ukrepov proti širjenju novega koronavirusa.

Priprave na letovanja bodo potekale prilagojeno aktualnim razmeram in ukrepom. Prijavnice, pogoji, navodila in druge informacije bomo uradno objavili takoj, ko bomo podpisali pogodbo z Zavodom za zdravstveno zavarovanje  Slovenije (ZZZS), ki bo pogodbo z izvajalci letovanj podpisal po koncu razglasitve epidemije. Prej žal ne moremo začeti z vpisom za letovanja.

Prijava za posamezno izmeno bo možna do zapolnitve prostih mest. Letos so nam skupaj odobrili 156 mest, na morje pa bomo skupaj z otroci iz socialno šibkejših okolij, ki nimajo zdravstvenih težav, s pomočjo donatorjev in akcije Pomežik Soncu peljali od 170 do 180 otrok. Za zdravstveno letovanje bodo morali starši za otroka, ki je do tega upravičen, tudi letos pridobiti ustrezno zdravniško potrdilo, ki ga bo izdal  izbrani zdravnik na osnovi razpisnih pogojev ZZZS in zapisov v medicinski dokumentaciji. Kdaj jih bodo začeli izdajati v Zdravstvenem domu Velenje in kdaj bo stekel vpis v Vili Rožle, vas bomo obvestili.

zdravstveno letovanje
zdravstveno letovanje
zdravstveno letovanje
zdravstveno letovanje
zdravstveno letovanje
zdravstveno letovanje

Pomagajo nam