Šola za starše: Otroci so naše največje bogastvo! - spletno predavanje

Objavljeno dne Sre, 07. 04. 2021 - 12:32

V ponedeljek, 12. aprila 2021, ob 17. 30 uri, vas vabimo, da se nam pridružite na šestem in hkrati zadnjem predavanju pod nazivom Otroci so naše največje bogastvo v tej sezoni.

Odprta povezava do predavanja: https://zoom.us/j/98742651128?pwd=RVZrSUZTSjZOQ2hET1BwWmFQbENvdz09

Tema: »Smo pripravljeni na vzgojo in izobraževanje v prihodnosti?«

Predavatelj: Simon Konečnik, univerzitetni dipl. inž. elektrotehnike, ravnatelj in mentor mladim raziskovalcem

Tehnološki razvoj in razvoj družbe sta neposredno povezana. To še posebej čutimo v sedanjem času prihoda digitalizacije, ki predstavlja temelj četrte industrijske revolucije. Prihod novih tehnologij prinaša nove priložnosti in hkrati tudi nove pasti. Predavatelj bo prikazal številne praktične primere pasti sodobnih tehnologij, v katere se lahko ujamemo vsi, še posebej pa moramo biti pozorni na izobraževanje in vzgojo otrok v tem času. Namen predavanja je prikazati poti do možnih rešitev.

Spregovoril bo tudi o potrebnih novih znanjih, prihajajočih poklicih, o poklicih, ki izumirajo, o varni uporabi sodobnih tehnologij, kjer se naslanja na raziskave nevroznanosti in osredotoča na rešitve. Ob tem se vpraša: »Vzgoja in izobraževanje sta temeljna socialna procesa in izobraževanje ob podpori sodobnih tehnologij je v duhu časa neizbežno, vendar je potrebna varna uporaba, pri tem pa v ospredje bolj kot kadarkoli prej vstopajo vrednote. Se vsega tega zavedamo?«

Simon Konečnik je po izobrazbi univerzitetni dipl. inž. Elektrotehnike. Najprej je bil učitelj na Elektro in računalniški šoli Šolskega centra Velenje, zadnjih 13 let pa je ravnatelj na tej šoli. Vodil je več projektov s področja posodabljanja in razvijanja kurikula in njegove implementacije v prakso. Aktiven je pri delu z mladimi raziskovalci, redno sodeluje tudi s Šolo za ravnatelje. Tu je dobil navdih za raziskovanja o prihodnosti vzgoje in izobraževanja, ki jih v izvaja v različnih oblikah usposabljanj za šolske in vrtčevske kolektive. Na praktičen in motivacijski način predstavi izsledke mednarodnih in svojih raziskav na področju prihodnosti vzgoje in izobraževanja in kot praktik usmerja udeležence izobraževanj k rešitvam.

Predavanje bo potekalo preko aplikacije ZOOM. Za sodelovanje na predavanju prosimo kliknite na:

https://zoom.us/j/98742651128?pwd=RVZrSUZTSjZOQ2hET1BwWmFQbENvdz09

Vabilo
Vabilo

Pomagajo nam