Pomoč MZPM Velenje otrokom in družinam

Objavljeno dne Tor, 28. 04. 2020 - 19:31

Ta teden učenci in dijaki doma uživajo majske počitnice, ki so si jih tudi ob učenju na daljavo več kot zaslužili. Na Medobčinski zvezi prijateljev mladine (MZPM) Velenje smo veseli, ker je med osnovnošolci iz Šaleške doline 36 takih, ki so z njihovo pomočjo in pomočjo številnih donatorjev (največji med njimi je Zveza prijateljev mladine Slovenije), dobili računalnik, ki jim bo omogočil, da bodo lahko opravljali šolske obveznosti. Največ, 33, so jih razdelili otrokom iz Velenja, 3 pa so dobili otroci iz Šoštanja.

Gre za otroke iz socialno šibkih družin, ki so s tem le izenačili možnosti za učenje s svojimi sošolci, ki so doma že imeli vso potrebno opremo. Žal se ta nekaterim tudi kvari ali pa ni dovolj močna, da bi jim omogočala učenje na daljavo, zato na šolah v Velenju in Šoštanju še obstajajo potrebe po računalnikih. Zveza jih deli v sodelovanju s šolami, kjer najbolje poznajo resnične potrebe otrok in družin. Na MZPM Velenje še niso končali akcije zbiranja rabljenih računalnikov, sploh, ker so dobili kar nekaj takih, ki zaradi starosti in premajhne zmogljivosti niso primerni za učenje na daljavo. Te bodo, ko bo epidemija umirjena, prav tako podarili družinam, ki imajo več otrok in računalnike potrebujejo tudi za pisanje in brskanje po spletu.

Na MZPM Velenje smo ob koncu preteklega tedna prejeli tudi dve večji donaciji, ki jo že od petka delimo družinam. Podjetje Henkel Slovenija nam je doniralo pralne detergente, mehčalce in detergente, podjetje Lidl Slovenija pa higienske in prehrambene izdelke. V Vili Rožle smo pripravili nekaj več kot 150 bogatih paketov, ki jih delimo družinam iz Velenja, Šoštanja in Šmartnega ob Paki, ki že čutijo posledice epidemije. Nekaj jih bomo razdelili tudi s pomočjo društev prijateljev mladine, ki delujejo po vsej Šaleški dolini, saj v njih najbolje poznajo svoje sosede, ki jim bo pomoč prišla res prav. Računamo, da bomo vse pakete razvozili in razdelili še pred 1. majem.

Pomoč MZPM Velenje otrokom in družinam
Pomoč MZPM Velenje otrokom in družinam

Pomagajo nam