Veseli december

PRIHOD DEDKA MRAZA

Kot soorganizatorji že več let sodelujemo pri dogodku, ko v mesto pride Dedek Mraz (soorganizatorji so Festival Velenje, MO Velenje, Mladinski center Velenje in ŠRZ Rdeča dvorana). S prostovoljci poskrbimo za parado s pravljičnimi liki in prihod Dedka Mraza, ki skupaj s palčki obiskovalcem prireditve deli bonbone. Iz njegovih rok so še posebej sladki. V letu 2019 smo poskrbeli za program, vodenje dogodka in za okrasitev odra ter avtomobila, s katerim se Dedek Mraz v spremstvu palčkov (Lutkovna skupina AS) pripelje med obiskovalce.

 

OBISKI DEDKA MRAZA

V drugi polovici novembra se Vila Rožle spremeni v pravljično delavnico. Zaposleni in prostovoljci MZPM Velenje pridno pripravijo in zavijejo okoli 2000 daril za otroke. Dedek Mraz v Šaleški dolini obdari vse otroke, ki so stari od 3 do 6 let. Darilo vsako leto vsebuje knjigo in igračo. Otroke na razdelitev daril, in hkrati na gledališko predstavo, vabimo z ročno izpisanimi vabilnimi karticami. Povabimo jih na kar 25 prireditev, ki se odvijejo v Domu kulture Velenje, ter Kulturnih domovih v Šoštanju in Šmartnem ob Paki, domovih krajanov krajevnih skupnosti ... Na večjih prireditvah se istočasno odvija srečelov, katerega izkupiček namenimo za izvajanje programov MZPM Velenje za otroke.

Dedek Mraz otroke obišče tudi v vrtcih, šolah in v različnih lokalnih podjetjih ter ustanovah. V decembru v Šaleški dolini opravi vsaj 100 obiskov.

 

PRAVLJIČNI LABIRINT IN 20. NOVOLETNI DARILNI BAZAR

V decembru pripravimo tradicionalni Novoletni darilni bazar, ki je bil v letu 2019 jubilejni, 20. po vrsti. Pripravljamo ga v sodelovanju s klubom prostovoljcev »Mladi za mlade«. Celoten izkupiček namenimo programom MZPM Velenje, ki so namenjeni otrokom.

Drugič zapored smo ga v letu 2019 povezali s prireditvijo Pravljični labirint, ki se odvija v Vili Rožle in v Sončnem parku. Tema Pravljičnega labirinta je vsako leto drugačna, program pa je vedno pester in zanimiv. Ogledamo si krajšo gledališko ali kamišibaj predstavo, zapojemo, zaplešemo in se družimo z Dedkom Mrazom.

Dedek Mraz

 

Bazar 1
Bazar 2
Bazar 3
Bazar 4
Bazar 5
Bazar 6
Bazar 7
Bazar 8
Bazar 9
Bazar 10

Pomagajo nam