Vpis otrok v poletni koloniji ob morju

Objavljeno dne Pon, 24. 04. 2023 - 12:15

Letos bodo otroci in mladostniki iz Šaleške doline letovali v Pacugu in Poreču

Medobčinska zveza prijateljev mladine (MZPM) Velenje bo tudi letos v času poletnih počitnic izvedla dve desetdnevni zdravstveni letovanji otrok in mladostnikov ob morju. Prva izmena se bo na nepozabno morsko dogodivščino odpravila 12. 7. 2023 v Pacug, zeleno oazo ob slovenski obali, kjer bodo letovali do 22. 7. 2023. Druga izmena bo počitnice preživela v Poreču, od 10. 8. do 20. 8. 2023. Obe letovanji bosta torej trajali polnih 10 dni, program pa bo zelo pester.

Ker je MZPM Velenje pridobila sredstva Ministrstva za zdravje RS za sofinanciranje letovanja za 154 otrok in mladostnikov iz Šaleške doline, bo cena letovanja za tiste otroke in mladostnike, ki pridobijo pozitivno mnenje zdravnika, da so upravičeni do zdravstvenega letovanja, zelo ugodna. Na zvezi pri plačilu upoštevamo tudi premoženjsko stanje družine, zato za vpis potrebujete veljavno odločbo o odmeri otroškega dodatka. Otrokom z vzgojitelji, predanimi prostovoljci MZPM Velenje, vedno pričaramo nepozabne počitnice, na katerih mladi stkejo nova prijateljstva, predvsem pa okrepijo svoj imunski sistem, zato so v zimskih mesecih leta bolj zdravi. Ogromno jim pomeni tudi druženje z vrstniki in spoznavanje novih prijateljev. Neplavalci imajo v koloniji organiziran plavalni tečaj pod vodstvom plavalnega učitelja, zato večina v času letovanja že splava, slabi plavalci pa okrepijo znanje plavanja. Predšolski otroci, ki so že dopolnili 6 let starosti in gredo jeseni v šolo, bodo lahko letovali le v prvi izmeni, torej v Pacugu.

Starše in otroke vabimo, da se odločijo za letovanje ob morju in čim prej uredijo vse potrebno za vpis, ki bo potekal v Vili Rožle (Aškerčeva 21, 3320 Velenje), od četrtka  4. 5. 2023 dalje. Pred vpisom preverite lečečega zdravnika otroka, ali je upravičen do zdravstvenega letovanja. To lahko storite po telefonu ali e-pošti.

 

Za dodatne informacije lahko pokličete na MZPM Velenje  (03  897 75 40) ali pišete na mzpm.velenje@vilarozle.si.

Letak
Letak
Pacug
Pacug
Poreč
Poreč
Zdravstveno letovanje
Zdravstveno letovanje
Zdravstveno letovanje
Zdravstveno letovanje
Letak
Pacug
Poreč
Zdravstveno letovanje
Zdravstveno letovanje

Pomagajo nam