Poletno počitniško varstvo v Vili Rožle in Mladinskem centru Velenje v letu 2023

Objavljeno dne Sre, 10. 05. 2023 - 11:06

Šesto leto zapored bosta Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje in Mladinski center Velenje organizirala poletno počitniško varstvo za mlajše šolarje. Po izkušnjah iz preteklih let se v poletnem počitniškem varstvu odlično počutijo, saj organizatorji poskrbimo za pester, ustvarjalen, poučen in športno obarvan program. Vpis za posamezne tedne je stekel v sredo, 10. maja 2023.

Poletno počitniško varstvo otrok je tudi namenjeno otrokom iz Mestne občine Velenje, občine Šoštanj in občine Šmartno ob Paki od (zaključenega) prvega razreda osnovne šole. V varstvo ne bomo sprejemali otrok, ki gredo 1. 9. 2023 v prvi razred. Varstvo bo organizirano vseh polnih 9 počitniških tednov, ob delavnikih v juniju, juliju in avgustu, od 7.00 do 16.00 ure. Od 26. junija do 30. julija bo počitniško varstvo potekalo v Vili Rožle, od 31. julija do 11. avgusta 2023 pa  v prostorih Mladinskega centra Velenje (na  Efenkovi 61). Od 14. avgusta do 25. avgusta se bo počitniški živ-žav spet vrnil v Vilo Rožle, kjer je sedež MZPM Velenje.

V času počitniškega varstva bodo za varovanje in animacijo otrok skrbeli zaposleni na MZPM Velenje in v Mladinskem centru Velenje, prostovoljci obeh organizacij, ki imajo pedagoško predznanje, ter dijaki preko projekta »Čisto moje Velenje«, ki se jim bodo pridružili tudi dijaki iz Občine Šoštanj. Otroci bodo v času varstva v Vili Rožle uporabljali športne površine v Sončnem parku, ustvarjali bodo v različnih ustvarjalnih delavnicah, brali pod krošnjami dreves, igrali družabne igre, hodili na kratke izlete … Tudi v času, ko bo varstvo potekalo v Mladinskem centru Velenje, bodo otroci veliko v naravi, hodili bodo na izlete, se ukvarjali s športom …

V času počitniškega varstva bodo otroci dobili sadno malico in toplo kosilo. Cena za enotedensko počitniško varstvo za posameznega otroka je za starše 50 evrov, razen za teden od 14. do 18. avgusta, ko bo zaradi praznika varstvo potekalo 4 delovne dni. Cena za ta teden bo 40 evrov. Zadnji poln teden v avgustu, ko bo v Vili Rožle potekal projekt Sončno mesto, ki bo vsebinsko še bolj bogat, bo cena za ta teden 60 evrov. V Sončno mesto bodo lahko starši vključili tudi otroke starejše od 10 let, prav tako pa bodo imeli organizirano prehrano. Program počitniškega varstva sofinancirajo MO Velenje ter občini Šoštanj in Šmartno ob Paki. Veliko dela bo opravljenega prostovoljno, zato je cena staršem dostopna, saj z njo v večini pokrijemo stroške prehrane in delno stroške materialov.

Vpis za poletno počitniško varstvo za mlajše osnovnošolce je (do zasedbe prostih mest) možen preko prijavnice, ki jo najdete v prilogi. Izpolnjeno prijavnico nam pošljite na našo e-pošto: mzpm.velenje@vilarozle.si.

PV
PV
zasedeni tedni
zasedeni tedni
PV
zasedeni tedni
Datoteke
PRIJAVNICA302.93 KB

Pomagajo nam