Pust, pust, krivih ust

Objavljeno dne Tor, 13. 02. 2024 - 08:23

🎭 Še malo in zajel nas bo vrtinec pustnega dogajanja. Tudi v Velenju bo več pustnih dogodkov, osrednji pa bo na pustni torek na velenjskem Titovem trgu.

🎪 Družinsko pustno rajanje “Pust, pust krivih ust”, ki ga Festival Velenje pripravlja v sodelovanju z MZPM Velenje, MC Velenje, Rdečo dvorano in Turistično zvezo Velenje, se bo začelo ob 16. uri. Z nami bodo Romana Krajnčan, M-dance, hoduljarji Arbadakarba, zasedba 2Party, KUD Kurent 2000 …

🌿 Dogodek bomo pripravili v sklopu projekta Green Leaf 2024 (evropski zeleni list) in vse prijazno vabimo, da skupaj spodbujamo in skrbimo za še prijaznejši odnos do okolja.

🍃Male in velike maske vabimo, da pridejo na dogodek peš ali se pripeljejo z brezplačnim mestnim prevozom (Lokalc).

🪴 Na dogodku želimo ustvariti čim manj odpadkov, zato bo tudi gostinska ponudba zasnovana trajnostno, brez plastike in druge nepovratne embalaže. Uporabljali bomo kozarce za večkratno uporabo (ob prevzemu kozarca boste prejeli žeton in vplačali kavcijo 2 EUR, ob vračilu kozarca in žetona pa vam bodo gostinci denar (kavcijo) vrnili).

🍀Skupaj z zelenimi informatorji bomo poskrbeli za dosledno in pravilno ločevanje odpadkov.

🤹‍♀️ Na družinskem pustnem rajanju bomo tudi tokrat izbrali in nagradili najbolj izvirne pustne maske. Posebno nagrado pa bomo podelili maski, ki bo najbolj v sozvočju s projektom evropski zeleni list.

Vabilo
Vabilo

Pomagajo nam