Poletno počitniško varstvo za mlajše šolarje v Vili Rožle in Mladinskem centru Velenje v letu 2024

Objavljeno dne Tor, 07. 05. 2024 - 09:09

Sedmo leto zapored na Medobčinski zvezi prijateljev mladine (MZPM) Velenje objavljamo razpis za vpis v poletno počitniško varstvo mlajših šolarjev. Izvajali ga bomo skupaj z Mladinskim centrom Velenje in to vseh 9 polnih počitniških tednov. Organizatorji bomo tudi letos poskrbeli za pester, ustvarjalen in poučen program.

Poletno počitniško varstvo je namenjeno mlajšim šolarjem iz Mestne občine Velenje, Občine Šoštanj in občine Šmartno ob Paki v starosti od 6 do 10 let (od zaključenega 1. razreda osnovne šole dalje). V varstvo torej ne bomo sprejemali otrok, ki gredo septembra 2024 v prvi razred osnovne šole. Starši lahko za posameznega otroka izberejo dva tedna, ko varstvo najbolj potrebujejo. Če bo v katerem od tednov ostalo prosto mesto, jih bodo lahko vključili še za dodatni teden.  V varstvo bomo sprejeli le otroke zaposlenih staršev, ki varstvo res potrebujejo.

Varstvo bo organizirano ob delavnikih v juliju in avgustu, od 7.00 do 16.15 ure. Od 1. julija do 26. julija bo počitniško varstvo potekalo v Vili Rožle (na Aškerčevi 21), od 29. julija do 16. avgusta 2024 pa v prostorih Mladinskega centra Velenje (na Efenkovi 61). Od 19. avgusta do 30. avgusta 2024 bo varstvo spet potekalo v Vili Rožle, kjer je sedež MZPM Velenje.

V času počitniškega varstva bodo za varovanje in animacijo otrok skrbeli zaposleni na MZPM Velenje in v Mladinskem centru Velenje, prostovoljci obeh organizacij, ki imajo pedagoško predznanje, ter dijaki preko projekta »Čisto moje Velenje«, ki se jim bodo pridružili tudi dijaki iz Občine Šoštanj. Otroci bodo v času varstva v Vili Rožle uporabljali športne površine v Sončnem parku, ustvarjali bodo v različnih ustvarjalnih delavnicah, brali pod krošnjami dreves, igrali družabne igre, hodili na kratke izlete, gostili zanimive goste … Tudi v času, ko bo varstvo potekalo v Mladinskem centru Velenje, bodo otroci veliko v naravi, hodili bodo na izlete, se ukvarjali s športom, ustvarjali …

V času počitniškega varstva bodo otroci dobili sadno malico in toplo kosilo. Cena za enotedensko počitniško varstvo za posameznega otroka je 60 evrov, razen za teden od 12. do 16. avgusta, ko bo zaradi praznika varstvo potekalo 4 delovne dni. Cena za ta teden bo 48 evrov. Od 26. avgusta do 30. avgusta bo v Vili Rožle potekal projekt dnevnih taborov Sončno mesto, ki bo vsebinsko še bolj bogat. Cena za ta teden je 70 evrov. V Sončno mesto bomo sprejeli tudi otroke starejše od 10 let, prav tako pa bodo imeli organizirano prehrano. Program počitniškega varstva sofinancirajo MO Velenje ter občini Šoštanj in Šmartno ob Paki. Veliko dela bo opravljenega prostovoljsko, zato je cena staršem dostopna, saj z njo v večini pokrijejo stroške prehrane.

Število prostih mest je omejeno, zato za posamezen teden vpisujemo do zapolnitve prostih mest. Prijavnico najdete v prilogi.

Pošljite jo na naslov: mzpm.velenje@vilarozle.si.

Za več informacij lahko tudi pokličete na MZPM Velenje (03 897 75 40).

Počitniško varstvo
Počitniško varstvo
PLAKAT PV 2024
PLAKAT PV 2024
Počitniško varstvo
PLAKAT PV 2024
Datoteke
PRIJAVNICA251.52 KB

Pomagajo nam