Prihod Dedka Mraza v Šaleško dolino

Objavljeno dne Pon, 11. 12. 2023 - 09:02

Začel se je zadnji mesec v letu 2023, Velenje zvečer žari v praznični razsvetljavi, ki mesto naredi praznično čarobno. Otroci so že v pričakovanju treh dobrih mož, ki razveseljujejo in obdarujejo. V Šaleški dolini otroke že več kot 70 let obdaruje Dedek Mraz, za kar je vedno poskrbela MZPM Velenje, z veliko podporo MO Velenje ter občin Šoštanj in Šmartno ob Paki. Zato bo dobri mož s sivo kučmo in belo brado zagotovo tudi letos poskrbel za veselje številnih otrok in tudi odraslih.

V torek, 12. decembra 2023, bo Dedek Mraz izpod Triglava prispel v Šaleško dolino. Pričakali ga bomo na velenjskem Titovem trgu, kjer se bo program na velikem odru na prostem začel ob 17. uri. Veselo pričakovanje nam bo s predstavo in otroškimi pesmimi pričarala @Andreja Zupančič, skupaj z njo in Boštjanom Odrom, ki bo vodil prireditev, bomo pričakali prihod dobrega moža s sivo kučmo in belo brado. Ko bo skupaj s svojimi prijatelji prispel med nas, bo seveda najprej nagovoril otroke, ki jim oči kar zažarijo, ko ga zagledajo. Zbrane bo pozdravil tudi velenjski župan Peter Dermol. Ko se bo dobri dedek odpravil med otroke pod odrom, ki jih bo razveselil tudi s svojimi bombončki, pa bo za glasbeno zabavo poskrbela priljubljena skupina Bepop Ladies. Čeprav je skupina Bepop leta 2005 prenehala z delovanjem, so se dekleta leta 2017 ponovno (priložnostno) združila ob praznovanju 15 obletnice njihovega nastanka. Skupina ponovno deluje od septembra 2019, sedaj pod imenom Bepop Ladies. Tokrat se nam bodo energična dekleta predstavila tako s starimi kot novimi skladbami (Daj se nasmej, Dlan v dlan, Brez kril …). Organizatorji dogodka so Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, Festival Velenje, Rdeča dvorana Velenje, Mladinski center Velenje in Mestna občina Velenje.

S prihodom Dedka Mraza v Šaleško dolino se bo začel tudi sklop prireditev, ki jih MZPM Velenje pripravlja pod nazivom Veseli december 2023. Dedek Mraz bo na 24 prireditvah v Šaleški dolini obdaril vse otroke od 3. do 6. leta starosti. Skupaj jih je kar 1878, od tega v MO Velenje 1380, v Občini Šoštanj 359 in 139 v Občini Šmartno ob Paki. Osrednji del darila je tudi letos kvalitetna knjiga, dodan je kreativni otroški set. Otroci bodo darila dobili po tem, ko si bodo v domovih krajanov in kulturnih domovih v vseh treh občinah Šaleške doline ogledali predstavo za otroke. Te bodo izvedli Gledališče Velenje (Kdo je napravil Vidku srajčico?), Gledališka skupina Pravljilčni dotik iz Šoštanja (Mišek Matiček peče piškote) ter Pravljično gledališče Maje Furman (Pika, pika, piskrček). Po ogledu predstave se bodo lahko družili še z Dedkom Mrazom, ki jim bo razdelil darila.

Dobri mož, ki ga pozimi nikoli ne zebe, bo obiskal bo tudi vse vrtce in osnovne šole, Čarobno promenado, Dom za varstvo odraslih, domske skupnosti, VDC Ježek … Skupaj bo opravil skoraj 100 obiskov. Poslovil se bo na Silvestrovo, na otroški zabavi, ki se bo na Titovem trgu pričela ob 11. uri.

Andreja Zupančič
Andreja Zupančič
Bepop ladies
Bepop ladies
Plakat
Plakat
Dedek Mraz
Dedek Mraz
Andreja Zupančič
Bepop ladies
Plakat
Dedek Mraz

Pomagajo nam