Poletno počitniško varstvo v Vili Rožle in Mladinskem centru Velenje v letu 2022

Objavljeno dne Tor, 17. 05. 2022 - 16:50

Peto leto zapored bosta Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje in Mladinski center Velenje organizirala poletno počitniško varstvo za mlajše šolarje. Po izkušnjah iz preteklih let se v poletnem počitniškem varstvu odlično počutijo, saj organizatorji poskrbimo za pester, ustvarjalen, poučen in športno obarvan program. Vpis za posamezne tedne je stekel v sredo, 18. maja 2022.

Poletno počitniško varstvo otrok bo letos namenjeno otrokom iz MO Velenje, občine Šoštanj in občine Šmartno ob Paki od (zaključenega) prvega razreda osnovne šole, starih od 6 do 10 let. Organizirano bo ob delavnikih v juniju, juliju in avgustu, od 7.00 do 16.30 ure. Počitniško varstvo bo organizirano vseh devet polnih počitniških tednov. Od 27. junija do 29. julija bo počitniško varstvo potekalo v Vili Rožle, od 1. avgusta do 12. avgusta 2022 pa v prostorih Mladinskega centra Velenje (na  Efenkovi 61). Od torka, 16. avgusta, do petka, 26. avgusta,  se bo počitniški živ-žav spet vrnil v Vilo Rožle, kjer je sedež MZPM Velenje.

Starši lahko za posameznega otroka izberejo dva tedna, ko varstvo najbolj potrebujejo. Če bo v katerem od tednov ostalo prosto mesto, jih bodo lahko vključili še en dodaten teden. V varstvo sprejemamo otroke zaposlenih staršev, ki poleti varstvo res potrebujejo.

V času počitniškega varstva bodo za varovanje in animacijo otrok skrbeli zaposleni na MZPM Velenje in v Mladinskem centru Velenje, prostovoljci obeh organizacij, ki imajo pedagoško predznanje, ter dijaki preko projekta »Čisto moje Velenje«, ki se jim bodo pridružili tudi dijaki iz Občine Šoštanj. Otroci bodo v času varstva uporabljali športne površine v Sončnem parku, ustvarjali bodo v različnih ustvarjalnih delavnicah, brali pod krošnjami dreves, igrali družabne igre, hodili na kratke izlete, ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov jih bodo obiskali zanimivi gostje … V času počitniškega varstva bodo otroci dobili sadno malico in toplo kosilo.

Cena za enotedensko počitniško varstvo za posameznega otroka je za starše 40 evrov, razen za zadnji teden v avgustu, ko bo v Vili Rožle potekal projekt Sončno mesto, ki bo vsebinsko še bolj bogat, zato bo cena za ta teden 50 evrov. V Sončno mesto bodo lahko starši vključili tudi otroke starejše od 10 let, prav tako pa bodo imeli organizirano prehrano. Program počitniškega varstva sofinancirajo MO Velenje ter občini Šoštanj in Šmartno ob Paki. Veliko dela bo opravljenega prostovoljno, zato je cena staršem dostopna, saj pokrijejo le stroške prehrane.

Vpis za poletno počitniško varstvo za mlajše osnovnošolce je (do zasedbe prostih mest) možen samo preko prijavnice, ki jo najdete v prilogi. Izpolnjeno prijavnico nam pošljite na našo e-pošto: mzpm.velenje@vilarozle.si.

 

Varstvo
Varstvo
Datoteke

Pomagajo nam