Družinski dan v Sončnem parku

Objavljeno dne Pon, 09. 05. 2022 - 17:21

Preživite nedeljsko dopoldne na mednarodni dan družin v Sončnem parku, kjer pripravljajo zabavo za vso družino

V nedeljo, 15. maja, na dan, ko vse od leta 1993 obeležujemo Mednarodni dan družin, bo v Sončnem parku pestro, zanimivo in ustvarjalno. Nedeljsko dopoldne bodo organizatorji Družinskega dne v Sončnem parku – Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje, Zavod za turizem Šaleške doline in Mladinski center Velenje - posvetili druženju, ki bo primerno tako za otroke kot njihove starše, pravzaprav bo za vse generacije. Dogajanje se bo razživelo ob 10. uri in bo trajalo do 13. ure.

Ob 10. uri se bodo začele otroške ustvarjalnice, športne aktivnosti in igre na prostem. Istočasno bo zaživela menjalnica igrač. S seboj lahko otroci prinesejo igračo, ki so jo prerasli in si izberejo drugo igračo. Zavod za turizem Šaleške doline bo pripravil stojnico, na kateri vas bodo seznanili z izleti in doživetji za družine, preizkusili boste lahko tudi mestna kolesa Bicy. Fotografirali se boste lahko v zanimivih kotičkih Sončnega parka in tako ustvarili spomin na mednarodni dan družin.

Živahno bo tudi na odru na ploščadi pri sončni uri. Ob 10.30 uri si boste lahko ogledali šaljivo in poučno gledališko igro KNEDL, ki govori o pomenu zdrave prehrane in čarobnosti kuhanja. Predstava je namenjena predvsem otrokom, brez dvoma pa bo zanimiva tudi za odrasle. Knedl je dobrodušen kuhar, ki iz preprostega dejanja, kot je kuhanje, naredi take čire čare, da je veselje! Poje pleše, kuha in čara. Igra se s škratom Bobkom, premaguje velikane, potuje s hrano po telesu in na splošno počne zanimive in hecne reči. Avtor ideje, igralec in izvajalec je Danilo Ivanuša (režiser: Matjaž Latin, avtor besedila: Rok Vilčnik, glasbena podlaga: Polona Leben, Beno Soršak … Produkcija: DrMr).

V nadaljevanju dopoldneva bomo na odru pripravili prireditev Pokaži kaj znaš, k sodelovanju pa smo povabili tudi društva prijateljev mladine iz Šaleške doline. Na odru bodo dobrodošli tudi obiskovalci prireditve, ki bi želeli pokazati svoje talente. To lahko sporočijo na e-poštni naslov: mzpm.velenje@vilarozle.si, ali pa se v nedeljo med prireditvijo javijo organizatorjem. Če za nastop potrebujejo glasbeno spremljavo, naj jo prinesejo s seboj na računalniškem ključku.

Ker bo prireditev na prostem, je izvedba odvisna od vremena. Če bo vremenska napoved slaba, je žal ne bo.

Vabilo
Vabilo

Pomagajo nam